PSIKO Pencuri Hati

YEAR OUT : 2016

DURATION: 000 Minutes

GENRE       : Thriller

Seorang penulis novel bernama O.Sidi (Bront Palarae) yang menggemari subjek thriller dalam setiap karyanya. Akibat terlampau obses, jiwanya menjadi kacau dan dia mengambil masa yang lama untuk menyiapkan novel terbaru berjudul ‘Mangsa’.

 

Dalam pada Sidi menyiapkan novel tersebut, secara kebetulan ibu kota digemparkan dengan insiden pembunuhan bersiri yang sangat kejam di mana pembunuh tersebut merobek dan mengambil hati setiap mangsa. Bagaikan orang mengantuk disorong bantal, Sidi mengambil kesempatan mengkaji kes pembunuhan tersebut dengan lebih mendalam untuk memuatkan kisah benar di dalam bab terakhir novel Mangsa.

 

Namun begitu, Sidi yang turut menghidap penyakit Obsessive Compulsion Disorder (OCD) semakin dihantui oleh ketakutannya sendiri sehingga mengubahnya menjadi seorang yang psiko. Disebabkan tekanan yang melampau, rakan Sidi, Man (Amerul Affendi) telah mengajaknya bercuti ke sebuah pulau untuk mencari ilham dan menenangkan fikiran.

 

Takdir pula menemukan Sidi dengan sepasang suami isteri, Dr Khai (Sein Ruffedge) dan Wani (Sharifah Amani) yang sedang mengalami pergolakan rumah tangga.Tanpa disangka, hubungan Sidi dan Wani menjadi rapat apabila Wani mendapat tahu bahawa Sidi adalah penulis novel thriller kegemarannya.

 

Suami mana yang tidak cemburu melihat isteri sendiri menjauhkan diri darinya namun mendekati lelaki lain? Disebabkan itu, Dr. Khai telah menyimpan dendam dan bertindak memarahi Wani. Tidak berapa lama selepas itu, kesemua mereka dikejutkan dengan berita kematian isteri pemilik resort tempat mereka menginap. Dr. Khai yang menyimpan dendam terhadap Sidi telah menuduh penulis novel tersebut membunuh Siti dan entah mengapa Sidi tidak mampu menafikannya.

APPROXIMATE

BUDGET

RM 1.07 Juta

MALAY TITLE

PSIKO, Pencuri Hati

ENGLISH TITLE

PSYCHO, Thief of Hearts

GENRE

Phycological Thriller

LANGUAGE

Malay

PRODUCER

Khairul Anuar Latip, Ken S Yap, Shamsul Cairel

WRITER

Amin Shakib

DIRECTOR

Nam Ron

CAST

Bront Palarae

Sharifah Amani

Syed Hussein

TRAILER

About

Films

Project

Contact

What We Do

In Theaters

Events

Email Us

Team

Tv Commercials

Copyright of Pixel Play 2017

Term Of Use

Privacy Policy

CAREER