JWANITA Ada Setan Di Kepalanya

YEAR OUT : 2015

DURATION: 000 Minutes

GENRE       : Suspen Thriller

Jwanita (Maya Karin) yang mengalami masalah mental akibat pernah didera secara mental dan fizikal akibat ibu/dukun (Datin Umie Aida) dan bapa angkatnya (Radin Intan), yang mengamalkan ilmu hitam. Jwanita kemudiannya bertemu denga Farhan (Bront Palarae) yang merawatnya selepas dia membunuh kedua ibu bapa angkatnya dalam satu kejadian penuh tragis. Namun, segalanya musnah apabila Farhan yang dicintainya merupakan tunang kepada adik kandungnya sendiri iaitu Julaika (Cristina Suzanne Stockstill) yang terpisah daripadanya sejak kecil. Selepas menghilangkan diri pada hari perkahwinan Farhan dan Julaika, Jwanita muncul semula dengan perwatakannya yang jauh berbeza.

 

Jwanita mula menggoda Dr. Farhan, untuk berlaku curang terhadap Julaika dan menghasut anak-anak buahnya. Nona, pembantu rumah (Marsha Milan Londoh) telah diugut untuk tidak menganggu perancangannya selepas Nona ternampak Jwanita melakukan pemujaan. Namun, sebelum Nona sempat memberitahu majikannya mengenai kelakuan pelik Jwanita, dia telah dibunuh. Jwanita kemudiannya menghidupkan semula mayat Nona. Mayat Nona telah digunakan oleh Jwanita untuk mengganggu dua orang pekerja Dr. Farhan, sebelum mereka berdua turut dibunuh. Mayatt ketiga-tiga orang ini kemudiannya digunakan untuk menganggu pula hidup Julaika.

 

Julaika mulai menjauhkan anaknya dari Jwanita. Ketika Jwanita membawa anak-anak buahnya berjalan-jalan, Julaika menjumpai tempat pemujaan Jwanita. Jwanita marah apabila mengetahui Julaika telah menjumpai tempat pemujaannya. Jwanita mengejar dan cuba membunuh Julaika dan anak-anak buahnya. Jwanita hampir membunuh Julaika sebelum membawa lari anak-anak buahnya. Dr. Farhan kemudian mengejar Jwanita dan berjaya menghalang Jwanita dari membunuh anak-anaknya.

 

Dr. Farhan dan Julaika hampir selamat namun Jwanita sempat mencederekan Dr. Farhan. Jwanita kemudiannya membunuh diri bersama dengan membakar dirinya bersama-sama Dr. Farhan. Julaika dan anak-anaknya, walaubagaimanapun, selamat.

APPROXIMATE

BUDGET

RM

MALAY TITLE

Jwanita

ENGLISH TITLE

Jwanita

GENRE

Suspen Thriller

LANGUAGE

Malay

PRODUCER

Julian Jayaseela

WRITER

Osman Ali

DIRECTOR

Osman Ali

CAST

Maya Karin

Bront Palarae

Cristina Suzanne

Marsha Milan Londoh

Umie Aida

Epy Naxadman

Riff Omar

TRAILER

About

Films

Project

Contact

What We Do

In Theaters

Events

Email Us

Team

Tv Commercials

Copyright of Pixel Play 2017

Term Of Use

Privacy Policy

CAREER